Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1,9 JTD или 2,4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 1,9 JTD или 2,4 JTD

Твърдо съм решен да стана фен на Алфа Ромео,вече избрах колата и марката....но според вас кое е по добро 156 1,9 или 2,4 ..+ и - ? И защо?
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Kолкото повече, толкова повече И двата са еднакво добри, просто 2.4 е с един цилиндър повече от 1.9. За предпочитане е по-големият двигател, причините са ясни - повече върви, харчи със съвсем малко повече от 1.9. Като допълнителна причина може да се изтъкне, че с чип става 170 коня
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

1.9ЖТД се явява компромисен вариант (според мен !)
      Като разходи са почти еднакви !
      Само че 2.4 върви малко повече
      http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Първоначално публикувано от DiabL0
        1.9ЖТД се явява компромисен вариант (според мен !)
        Като разходи са почти еднакви !
        Само че 2.4 върви малко повече
        Не бива да се правят компромиси с тея неща Аз , ако имаше 146 с 2.4 ЖТд да съм зел, ама няма
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И аз се колебах, накрая вече съм с 1.9 JTD. Доколкото ми обасняваха, 2.4-двигателя бил малко по-усложнен - с повече кабели и т.н. Поради тази причина евентуални разходи по ремонти и поддръжка биха били и малко по-големи, а и самите двигатели били познати на по-малък брой монтьори и специалисти, т.е. - не са толкова масови. Съдейки по пазара - 2.4 се предлагат далеч повече от 1.9. Ако не се лъжа, 1.9 се харчат "като топъл хляб", а защо наистина има повече 2.4 - това са въпроси, които и аз си задавам, но нямам категоричен отговор... Не на последно място, 2.4-ките май гонят и по-височки цени, но дали е оправдано...
          Alfa 156 1.9 JTD' 2000

Comment

В Италия много малко хора си продават 1.9....заради данъци разходи и т.н. До като 2.4 ги продават много...читаво 1.9 е по-скъпо в много случеи от 2.4....или поне така са ми казвали.
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от Bobby1177
              И аз се колебах, накрая вече съм с 1.9 JTD. Доколкото ми обасняваха, 2.4-двигателя бил малко по-усложнен - с повече кабели и т.н. Поради тази причина евентуални разходи по ремонти и поддръжка биха били и малко по-големи, а и самите двигатели били познати на по-малък брой монтьори и специалисти, т.е. - не са толкова масови. Съдейки по пазара - 2.4 се предлагат далеч повече от 1.9. Ако не се лъжа, 1.9 се харчат "като топъл хляб", а защо наистина има повече 2.4 - това са въпроси, които и аз си задавам, но нямам категоричен отговор... Не на последно място, 2.4-ките май гонят и по-височки цени, но дали е оправдано...
              Реално са ти напълнили главата с глупости. Кво усложняване, кви кабели, кви пет лева, ква милиция.

1,9 и 2,4 са абсолютно идентични двигатели, просто единия е 4, а другия е с 5 цилиндъра.
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                кви кабели
                епа на свещите бре :P
                ааа и дюза има още една
                така че - по-усложнен
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Re: 156 1,9 JTD или 2,4 JTD

Първоначално публикувано от miromitev
                  Твърдо съм решен да стана фен на Алфа Ромео,вече избрах колата и марката....но според вас кое е по добро 156 1,9 или 2,4 ..+ и - ? И защо?
                  Приятел,аз карам 1.9jtd от 2 месеца,доволен съм и то много,перфектна коли4ка и разхода и е супер,поне на мен ми изнася,за 2.4 ни6то не мога да ти кажа.
                  ALFA 156 1.9JTD

Comment

Working...
                  X