Твърдо съм решен да стана фен на Алфа Ромео,вече избрах колата и марката....но според вас кое е по добро 156 1,9 или 2,4 ..+ и - ? И защо?
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 1,9 JTD или 2,4 JTD
Collapse
X
-
Kолкото повече, толкова повечеИ двата са еднакво добри, просто 2.4 е с един цилиндър повече от 1.9. За предпочитане е по-големият двигател, причините са ясни - повече върви, харчи със съвсем малко повече от 1.9. Като допълнителна причина може да се изтъкне, че с чип става 170 коня
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
-
1.9ЖТД се явява компромисен вариант (според мен !)
Като разходи са почти еднакви !
Само че 2.4 върви малко повечеhttp://luchi.bg/ Парапети
Comment
-
Първоначално публикувано от DiabL01.9ЖТД се явява компромисен вариант (според мен !)
Като разходи са почти еднакви !
Само че 2.4 върви малко повечеАз , ако имаше 146 с 2.4 ЖТд да съм зел, ама няма
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
И аз се колебах, накрая вече съм с 1.9 JTD. Доколкото ми обасняваха, 2.4-двигателя бил малко по-усложнен - с повече кабели и т.н. Поради тази причина евентуални разходи по ремонти и поддръжка биха били и малко по-големи, а и самите двигатели били познати на по-малък брой монтьори и специалисти, т.е. - не са толкова масови. Съдейки по пазара - 2.4 се предлагат далеч повече от 1.9. Ако не се лъжа, 1.9 се харчат "като топъл хляб", а защо наистина има повече 2.4 - това са въпроси, които и аз си задавам, но нямам категоричен отговор... Не на последно място, 2.4-ките май гонят и по-височки цени, но дали е оправдано...Alfa 156 1.9 JTD' 2000
Comment
-
В Италия много малко хора си продават 1.9....заради данъци разходи и т.н. До като 2.4 ги продават много...читаво 1.9 е по-скъпо в много случеи от 2.4....или поне така са ми казвали.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobby1177И аз се колебах, накрая вече съм с 1.9 JTD. Доколкото ми обасняваха, 2.4-двигателя бил малко по-усложнен - с повече кабели и т.н. Поради тази причина евентуални разходи по ремонти и поддръжка биха били и малко по-големи, а и самите двигатели били познати на по-малък брой монтьори и специалисти, т.е. - не са толкова масови. Съдейки по пазара - 2.4 се предлагат далеч повече от 1.9. Ако не се лъжа, 1.9 се харчат "като топъл хляб", а защо наистина има повече 2.4 - това са въпроси, които и аз си задавам, но нямам категоричен отговор... Не на последно място, 2.4-ките май гонят и по-височки цени, но дали е оправдано...
1,9 и 2,4 са абсолютно идентични двигатели, просто единия е 4, а другия е с 5 цилиндъра.
Comment
-
Re: 156 1,9 JTD или 2,4 JTD
Първоначално публикувано от miromitevТвърдо съм решен да стана фен на Алфа Ромео,вече избрах колата и марката....но според вас кое е по добро 156 1,9 или 2,4 ..+ и - ? И защо?ALFA 156 1.9JTD
Comment
Comment